maandag 23 mei 2016

De albums printers in Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben geprofiteerd van de verlaagde btw-tarieven voor de jaren

Het Verenigd Koninkrijk heeft een van de meest complexe btw-regels in Europa. Ter vergelijking: de btw-regels in de lidstaten, zoals de  Frankrijk of de mervärdesskatt in België zijn ronduit simpel. Volgens de ministerie van Belastingen en douane van Hare Majesteit (HMRC, voor de afkorting in het Engels), geaccepteerde dat een "fotoboek dat is een minimum van meerdere pagina's en een deksel die stijver is dan de pagina's en is gebonden, komen in aanmerking voor zero-rating als een boek". Bovendien, de tollenaar van de Koningin die een boek is niet per se om daar te lezen aanvaarden, maar kunnen ook worden ontworpen om te worden bekeken. De fiscus gereviseerd de vorige regel van een minimum tekstuele inhoud van 20% (wat dat betekent) voor een gedrukte foto-album op genieten voorkeursbehandeling btw-behandeling als een roman op papier te genieten kantelen. Tenminste was de regel niet zo beperkend als in Danmark, waar de tekst moet worden in het Deens voor het boek in aanmerking te komen voor het lagere tarief.

Echter, de bureaucraten van de Koningin erkennen geen nultarief voor fotoboeken, waarvan de paginas hebb de kwaliteit fotografische prints of wanneer de Fotoboek heeft een spiraal.


Harmonisatie van de BTW in de EU
In een Gecombineerde Nomenclatuur (gebruikt om catalogus producten voor de douane, accijnzen en BTW) harmonisatie uitspraak uitgegeven in december 2015, heeft Brussel besloten dat fotoboek afdrukken (in A4-formaat) moet worden ingedeeld als fotoalbums [EUR-Lex - 32015R2254], waarbij door het wordt een BTW-zaak of dienst af volle btw-tarief in heel de Europese Unie, waaronder in die lidstaten die momenteel het classificeren van gedrukte fotoalbums als boeken. De foto album beslissing brengt Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk in lijn met Nederland, Belgie en de rest van de EU, het beëindigen van de praktijk van sommige Britse en Duitse fotolabs de verkoop van gedrukte fotoboeken op nul of lager BTW-tarief voor de consumenten in de EU-landen waar local businesses moeten concurreren tegen het volle tarief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten