woensdag 27 maart 2019

Mijn vakantie fotoalbum - Hoe doe ik dat?

Draait u de fotolijst drie of zes graden om en je zet een accent in de lay-out

Na een familievakantie of een uitstapje naar het buitenland, keer je terug naar huis, soms met een paar krassen of insectenbeten, maar bijna altijd met geweldige indrukken en meestal heel veel foto's. Wanneer de muggenbeten jeuk stop en vervagen de vakantie herinneringen, wilt u misschien uw vakantiefoto's te beschermen tegen zinken in een digitale Nirvana en houden de dagen van geluk in levendige kleuren. Het afdrukken van een vakantie foto album is een geweldige manier om het gelukkige herinneringen te bewaren voor u, maar is ook een perfect cadeau idee voor goede vrienden en familie.

Tips voor het ontwerpen van uw volgende vakantiealbum:


 Een A4-landschapsfoto is indrukwekkend

Verminder het aantal afbeeldingen in uw selectie
Als u, net als uw correspondent, vaak foto's te maken, heb je een heleboel foto's genomen op vakantie - een veel voorkomend verschijnsel. Als de foto oogst rijk is, sorteert u de foto's en verkleint u de selectie tot de beste foto's van elk evenement of elke dag. Bedenk hoe u in tien of twintig jaar door uw vakantie fotoalbum wilt gaan en reduceer het aantal foto's dienovereenkomstig, zodat u geen foto's van dezelfde plaats of gebeurtenis hoeft te herhalen. In plaats van chronologische volgorde van de vakantiefoto's, is het sorteren op onderwerp vaak effectiever. Een map met foto's van het hotel of de plaats waar je bent gebleven, een map met foto's van bijvoorbeeld het strand - ongeacht de dag van uw bezoek, enz.

Zelfs plattegronden met rij-, fiets- of wandelroutes kunnen eenvoudig in privé-reisalbums worden ingevoegd.
Als u minder afbeeldingen hebt, kun je een aantal speciale foto's in een groter, paginavullend formaat weergeven. Op een dubbele pagina zien landschappen er nog indrukwekkender uit. In tegenstelling tot muurprints, waar groter mooier is, bladert u meestal door een fotoalbum terwijl u het in uw handen houdt, in de buurt van uw ogen; daarom hoeft uw vakantiealbum niet in XXL-formaat te worden vergroot. Door de afbeeldingsformaten en fotoformaten te variëren, wordt het boek echter interessanter en kunt u hoogtepunten instellen. Een A4-landschapsfoto is indrukwekkend wanneer deze is ingesteld in een fotoalbum. Gebruik volledige pagina's en af ​​en toe dubbele pagina-spreads voor uitstekende afbeeldingen. Wanneer u meerdere afbeeldingen op een pagina distribueert, gebruikt u eenvoudige, smalle, witte kaders rond afbeeldingen, speciaal op gekleurde achtergronden. Als u een interessante of grappige foto onder afbeeldingen van dezelfde grootte wilt markeren, draait u de fotolijst drie of zes graden om en je zet een accent in de lay-out.

Dit kan je interesseren: maak en verstuur echte foto-ansichtkaarten met je eigen vakantiefoto's direct vanaf je smartphone: https://iitm.be/postcard-app

Zolang de herinneringen vers zijn, is het een goede gewoonte om de namen van mensen en plaatsen te noteren. Zelfs plattegronden met rij-, fiets- of wandelroutes kunnen eenvoudig in privé-reisalbums worden ingevoegd. Deze inspanning is een investering in de toekomst, wanneer de namen van sommige plaatsen en vakantie-kennissen anders worden vergeten.


Veiliger dan één album in een webbrowser sessie te ontwerpen, is om een fotoboek app of  te softwaregebruiken
Heb je een aantal opties als u wilt een fotoalbum op het internet af te drukken, zoals Albelli, cewe fotoboek, cheerz, FOTOBOOX, FotoInsight, Foto Quelle, Fuji, MyPhotobook, Pixum, Printing-1, ifolor, smartphoto, Snapfish af Vistaprint. Sommigen staan ​​het maken van fotoalbum-projecten toe via uw browser zonder een app te installeren, maar het installeren van een app is de veiligere en flexibelere optie. Om de beste deal voor uw project te vinden, kunt u fotoboek tests lezen. Uw correspondent maakt haar fotoalbums met de FotoInsight Designer. FotoInsight drukt af met cewe, de Europese marktleider en winnaar van meerdere prijzen.

De FotoInsight-ontwerpsoftware voor fotoboeken is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux en als apps voor Android en iOS. De software biedt het grootste aantal ontwerpopties van alle gratis apps voor fotoboeken, maar is redelijk intuïtief. Als het gaat om fotoboek formaten, -afmetingen, -afdekkingen en pagina-coating afwerking, biedt geen enkele andere printer met fotoboek een breder scala aan opties. De keuze is zo groot dat het aanvankelijk overweldigend lijkt. Er is een blogpost die helpt bij het kiezen van de juiste papierkwaliteiten en opties voor glanzend en matte afwerking van uw vakantiefotoboek: https://iitm.be/photobooktypes

Je zult zeker genieten van je vakantie fotoalbum vandaag en in de komende jaren. Veel succes met het maken van je persoonlijke reisalbum!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten