zaterdag 22 mei 2021

Het WunderFietspad

  🇳🇱 🇩🇪 🇬🇧

Een voorstel voor een 160 km lange snelfietsroute die Bremen en Oldenburg via Bourtange met Groningen en Assen verbindt


De meeste politieke partijen in Oldenburg (Nedersaksen) en Bremen (Bremen)  steunen de aanleg van een 40 km lange snelfietsroute  tussen Bremen en Oldenburg. Dit idee, dat naar schatting ongeveer € 15 miljoen euro kost, werd oorspronkelijk aangedragen door de lokale Groene partij, maar is ook onderdeel geworden van het lokale programma van de Conservatieve CDU-partij en kreeg steun van andere partijen in zowel Oldenburg als Bremen, evenals van de fietsbelangengroep ADFC.



We willen dat lokale politici EU-financiering aanvragen om het fietsroute Bremen - Oldenburg naar Nederland te verlengen!  



Ten westen van Oldenburg, langs de weg B401, die grotendeels langs een kust-tot-kust kanaal (“Küstenkanal”) loopt, ligt al een fietspad, waar fietsend de 80 km tussen Oldenburg en de Nederlandse grens nabij de historische Kasteel van Bourtange is snel en veilig (zie route op
http://iitm.be/526770746). 

In veel delen van het kustkanaal zou het relatief eenvoudig zijn om aan de van de B401 afgekeerde kant een breed, stiller fietspad aan te leggen. Dit maakt het ook mogelijk om de WunderFietsPad in secties op te bouwen.



Aan de Nederlandse kant is Bourtange via Onstwedde met zeer goede fietspaden verbonden met Assen (hoofdstad van de provincie Drenthe met 68.000 inwoners) en met Groningen. Groningen is de Nederlandse zusterstad van Oldenburg, de lokale '
European Medical School Oldenburg-Groningen' (EMS) is een samenwerking tussen de 'Carl von Ossietzky Universität



Oldenburg', de 'Rijksuniversiteit Groningen' en het 'Universitair Medisch Centrum Groningen'. Zo'n 160 km lange fietspad zou de perfecte aanvulling zijn op de geplande Wunderline-spoorverbinding (Groningen - Winschoten - Leer - Oldenburg - Delmenhorst - Bremen). Het WunderFietspad verbindt drie universiteitssteden met elkaar over de grenzen heen, zou de autoafhankelijkheid verminderen, de luchtvervuiling helpen verminderen en grensoverschrijdend toerisme in beide landen stimuleren.



De financiën €€€

Er is momenteel veel financiering uit verschillende bronnen (EU, federale overheid, staat) voor fietspadverbindingen. Daarnaast worden maatregelen voor toerisme gefinancierd in het kader van het EU-programma INTERREG Duitsland Nederland. 



Luchtfoto's en foto's van het WunderFietspad en omgeving: http://iitm.be/oldenbourt 


Wilt u de snelfietsroute Bremen – Oldenburg uitbreiden naar Groningen? 


Den te steunen gelieve de “WunderFietspad” op participatieplatform van Oldenburg met uw 👍.



Hier de vijf stappen om uw steun in minder dan drie minuten in te dienen:

  1. Klik op deze korte link «https://iitm.be/fietspad» 

  2. Registreer onder LOGIN (rechtsboven) 

  3. De e-mail van de stad komt onmiddellijk aan (zo niet, dan staat hij in uw spamfilter) - klik op de link in de e-mail om te bevestigen 

  4. Klik nogmaals op deze korte link «https://iitm.be/fietspad» en ANMELDEN 

  5. Om te beoordelen, klik op de duimpjes omhoog - zie afbeelding (links uitgelijnd hierboven KOMMENTARE). 


Oldenburg, mei 2021:

Klaas Brümann

Holtzinger Str. 16, 26121 Oldenburg



Geen opmerkingen:

Een reactie posten